greekhouse

Ag. Nikolaos

In het dorp Ágios Nikòlaos heerst een unieke authentieke dorpssfeer, iedere ochtend is hier een visafslag. De vissersboten dobberen in het water, de vissers brengen hun vangst aan land en boeten hun netten. In het kafenio kopen de vissers hun frappé en leggen een kaartje. Aan de haven staan prachtig gerestaureerde huizen en buiten de siëstatijd is het hier het hele jaar door levendig, eigenlijk al vanaf ’s morgens vroeg. Je maakt hier deel uit van het alledaagse dorpsleven.
In het dorp zijn 3 supermarkten, slagerij, bakker, 8 taverna's, postkantoor, apotheek, medisch centrum, 1 café 1 internetcafé, autoverhuur, nachtclub (alleen in de zomer open) en diverse winkeltjes.
In de taverna's met terrasjes waar de fameuze wiebelstoeltjes staan kun je het dorpsleven aan je voorbij zien gaan. Op het terras van het Lithos cafe nodigen ligstoelen je uit om een boek te lezen en te genieten van het Kaïmaki ijs een lokale specialiteit, terwijl je over de deinende zee of de haven uitkijkt.
Op zo’n vijftien minuten wandelen van de haven is het met pijnbomen omringde Pantazí kiezelstrand waar je ligbedden en parasols kunt huren, ook is hier een kleine taverna. Even verderop ligt de taverna van de fam. Voulimeneas, de kookkunst van moeder is ver in de omtrek bekend. Elke avond kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang.
In het dorp vlak bij het kerkje is ook een zwemplateau aan zee, waar vooral de dorpsbewoners vaak zwemmen of samenkomen, hier kun je ook heel goed vissen en snorkelen.

 

 

Nikos op zijn boot

Nik the greek

Uitzicht over de kustlijn

Landschap

Kafenio

Griekse mannen bij het Kafenio